Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


We Włoszech crostini podaje się w barach na przekąskę razem z aperitif(aperitivo) ,jest to wyśmienita przekąska przed obiadem(pranzo) a także w restauracjach.Crostini czyli inaczej po polsku grzanki robi się z bagietki lub chleba tostowego w odróżnieniu od bruschetta, tą robimy wyjątkowo tylko z domowego chleba czyli( pane casareccio) z prostymi składnikami takimi jak czosnek ,oliwa z oliwek z(olio di oliva extravergine) z solą ,pieprzem, pomidorkami warzywami grillowanymi nigdy nie są zapiekane z serem i innymi produktami.
❗❗❗
Zapiekane są z serem wyłącznie CROSTINI i taka jest różnica.
Dla każdego Włocha jest to logiczne ,taka kolej rzeczy .

Myślę ,że teraz każdy będzie wiedział, co je w restauracji czy crostini czy bruschetta.

❗❗❗Kuchnię włoską poznałam pracując kilkanaście lat w restauracjach w samym centrum Rzymu.
🙂❤Teraz gotuję dla męża Włocha i dla Ciebie.

❤🙂Zapraszam do odsłuchania reportażu o mnie z Radio Szczecin.
Link ⬇️

https://radioszczecin.pl/395,2685,ewka-sotto-la-stella-fortunata-reportaz-pauliny-

➡️SUBSKRYBUJ Z 🔔⬇️

https://www.youtube.com/channel/UC36QiqZCWUC490i7BSENnLw

➡️Zostaw LIKE 👍

Muzyka: Early Hours
Muzyk: @iksonmusic

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments