Cze艣膰! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dzi臋kI!


We W艂oszech crostini podaje si臋 w barach na przek膮sk臋 razem z aperitif(aperitivo) ,jest to wy艣mienita przek膮ska przed obiadem(pranzo) a tak偶e w restauracjach.Crostini czyli inaczej po polsku grzanki robi si臋 z bagietki lub chleba tostowego w odr贸偶nieniu od bruschetta, t膮 robimy wyj膮tkowo tylko z domowego chleba czyli( pane casareccio) z prostymi sk艂adnikami takimi jak czosnek ,oliwa z oliwek z(olio di oliva extravergine) z sol膮 ,pieprzem, pomidorkami warzywami grillowanymi nigdy nie s膮 zapiekane z serem i innymi produktami.
鉂椻潡鉂
Zapiekane s膮 z serem wy艂膮cznie CROSTINI i taka jest r贸偶nica.
Dla ka偶dego W艂ocha jest to logiczne ,taka kolej rzeczy .

My艣l臋 ,偶e teraz ka偶dy b臋dzie wiedzia艂, co je w restauracji czy crostini czy bruschetta.

鉂椻潡鉂桲uchni臋 w艂osk膮 pozna艂am pracuj膮c kilkana艣cie lat w restauracjach w samym centrum Rzymu.
馃檪鉂eraz gotuj臋 dla m臋偶a W艂ocha i dla Ciebie.

鉂ゐ煓俍apraszam do ods艂uchania reporta偶u o mnie z Radio Szczecin.
Link 猬囷笍

https://radioszczecin.pl/395,2685,ewka-sotto-la-stella-fortunata-reportaz-pauliny-

鉃★笍SUBSKRYBUJ Z 馃敂猬囷笍

https://www.youtube.com/channel/UC36QiqZCWUC490i7BSENnLw

鉃★笍Zostaw LIKE 馃憤

Muzyka: Early Hours
Muzyk: @iksonmusic

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments