Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


Ciao.W tym roku (2019)w zachodniopomorskim jest wysyp grzybów,spadł deszcz ,a noce są ciepłe więc grzyby rosną😄😄😄”jak po deszczu”.
🌳🍁🌲MARYNOWANIE PODGRZYBKÓW W ZALEWIE OCTOWEJ⤵️

⏳OCZYŚCIĆ GRZYBY, UMYĆ POD BIEŻĄCĄ WODĄ

⏳OBGOTOWAĆ W WODZIE (4L.wody +łyżka octu 10%)-5 minut od momentu zagotowania.

📣📣📣SŁOIKI WYPARZONE

⏳DO KAŻDEGO SŁOIKA po 1listku laurowym,ziarenku pieprzu i dwa piórka cebuli.

⚠️⚠️⚠️⤵️
Ja zrobiłam zalewę stosunek wody do octu czyli 4szklanki wody -1szklanka octu 10%
Szklanka o pojemności 200ml

⏳⏳⏳ZALEWA DO GRZYBÓW⤵️⤵️⤵️

3l.wody

700ml octu 10%

3 łyżki cukru

3 łyżki soli kamiennej

📣📣📣UWAGA ZAGOTUJ WODĘ Z CUKREM I SOLĄ ,NASTĘPNIE WLEJ OCET I GOTUJ 1 MINUTĘ.

🌳🍁🌳słoiczki napełnij grzybami do 3/4 objętości słoika wlej gorącą zalewę ,ale zostaw 1cm.od wieczka.
Słoiki zakręć i wstaw do garnka ze szmatką na dnie.
Między słoiki włóż ścierkę tak ,aby się nie dotykały.

📣📣📣PASTERYZACJA -15MINUT⤵️⤵️⤵️

⏳⏳⏳WSTAW SŁOIKI ZALEJ WODĄ W GARNKU DO 3/4SŁOIKA I OD MOMENTU ZAGOTOWANIA gotuj przez 15 min.na średnim ogniu.
⏳TERAZ WYJMUJEMY SŁOIKI ,ODWRACAMY DO GÓRY DNEM I POZOSTAWIAMY DO OSTYGNIĘCIA.

😎🇮🇪Jesteś w kuchni włoskiej.
MANGIARE U EWKI
MANGIARE-JEŚĆ

▶️SUBSKRYBUJ⤵️

https://www.youtube.com/channel/UC36QiqZCWUC490i7BSENnLw
▶️ZAZNACZ 🔔

▶️ZOSTAW KCIUKA W GÓRĘ👍

📣📣📣FILMIKI UKAZUJĄ SIĘ 3RAZY W TYGODNIU.

▶️INSTFACEBOOKINSTAGRAM-Mangiare_u_Ewki
▶️FACEBOOK-Ciao.kuchnia ewki

💻KONTAKT⤵️
ewa.kiwior@op.pl

🌲🐜🌳🍁💓ŻYCZĘ PEŁNE KOSZE GRZYBÓW.
👋 CIAO.DO NASTĘPNEGO FILMU.

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments