🍆Bakłażany symbol kuchni sycylijskie. Moja teściowa pochodzi z okolic Frosinone (potocznie się mòwić Ciociara).Tak robi te bakłażany i podała mi przepis.Są przepyszne i proste w wykonaniu.
▶️SUBSKRYBUJ Z🔔
https://www.youtube.com/channel/UC36QiqZCWUC490i7BSENnLw
▶️ZOSTAW LIKE👍
▶️ZOSTAW KOMENTARZ
❤❤❤DZIĘKI ZA SUBA I LIKE
🙂KUCHNIĘ WŁOSKĄ POZNAŁAM PRACUJĄC KILKANAŚCIE LAT W RESTAURACJACH W SAMYM CENTRUM RZYMU.
🙂Teraz gotuję dla męża Włocha i dla Ciebie.
⤵️⤵️⤵️
Składniki na 2 osoby lub 4 osoby
2 bakłażany
1 pęczek pietruszki
1 ząbek czosnku
200 ml sosu pomidorowego
3 łyżki oleju rzepakowego
Dusimy ,aż będą miękkie pod przykryciem około 40 minut.
⚠️Bakłażanów surowych się nie je .
❤▶️Zobacz przepisy z bakłażanem i z mojej playlisty.
❇‼‼dania z bakłażanemi
❇‼‼chleb przepisy
❇‼‼ciasta mieszane lyżką
❇‼‼spaghetti na ròżne sposoby
❇‼‼desery
‼❇‼❇jak zrobić sok malinowy
‼‼‼Polecam
▶️PIZZA na Dzień Matki
▶️sernik na zimno na Dzień Matki
▶️jogurtowiec z owocami i galaretką
▶️truskawki w czekoladzie
▶️‼pomidory faszerowane tuńczykiem
‼❇SUPER sałatka z bobem i ziemniakami
‼❇‼salatka ryzowa
▶️‼suròwka z rzodkiewki
‼‼‼‼kruche ciasto ze śliwkami
🎥🎥🎥FILMY UKAZUJĄ SIĘ 3 RAZY W TYGODNIU
▶️INSTAGRAM – Mangiare u Ewki
▶️FACEBOOK.Ciao.kuchnia ewki
▶️SMAKER.PL -mangiare
BUON APPETITO !