Ciao.🍆🍆🍆Bakłażany zrobione w ten sposób są idealne na obiad niedzielny ,wymagają trochę pracy i czasu,ale warto się poświęcić dla tak pysznego dania.
🙂JESTEŚ W KUCHNI WŁOSKIEJ na kanale Mangiare u Ewki
Mangiare-jeść
🍜KUCHNIĘ WŁOSKĄ POZNAŁAM PRACUJĄC PRZEZ 12LAT W RESTAURACJACH U RODZINY CIALFI W SAMYM CENTRUM RZYMU.
🤣🍝TERAZ DWA RAZY DZIENNIE GOTUJĘ MAKARON DLA MĘŻA WŁOCHA.
▶️SUBSKRYBUJ Z 🔔⤵️
https://www.youtube.com/channel/UC36QiqZCWUC490i7BSENnLw
▶️ZOSTAW LIKE👍
▶️ZOSTAW KOMENTARZ
❤❤❤DZIĘKUJĘ ZA SUBA I LIKE
📽📽📽FILMY UKAZUJĄ SI3 3 RAZY W TYGODNIU
➡️wtorek
➡️czwartek
➡️sobota
💕💕💕CZEKAJ NA NASTĘPNY PRZEPIS 🙂
⤵️⤵️⤵️
Składniki
2 średnie bakłażany
2 mozzarelle
400 g mięsa ragù(mielone wieprzowo-wołowe)
500ml sosu pomidorowego
olej,sól i pieprz.
⚛ Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 30min.zakryte potem odkryte przez 15minut w tej samej temperaturze na koniec kładziemy mozzarellę i zapiekamy jeszcze 5min w temp. 200°C
SERWUJEMY GORĄCE .
⚛PRZEPIS NA RAGÙ
1marchewka
1cebula
1nać selera
1/2kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
sól,pieprz ,2 łyżki oleju
Warzywa kroimy w drobną kostkę i smażymy na oleju(włoskie soffritto jest filmik jak robię)
następnie dodajemy mięso,rozdrabniamy widelcem i smażymy,aż się zarumieni,solimy i pieprzymy,podlewamy widà i dusimy ,aż mięso będzie miękkie,około godziny.
⚛ PRZEPIS NA SOS POMIDOROWY.
Robimy soffritto z marchewki, cebuli i naci selerowej wlewamy sis pomidorowy 500ml i solimy do smaku.
Gotujemy około 30min.
📲📱💻INSTAGRAM-MANGIARE U EWKI
📲📱💻FACEBOOK -CIAO.KUCHNIA EWKI
💕💕💕ZAPRASZAM NA PLAYLISTĘ
⚛PRZEPISY W 30MIN
⚛TARTY
https://www.youtube.com/playlist?list=PLGgOQ3Hl9jQAVmuvzvLkyB0AQ-BeQjlSB
⚛SOSY
⚛PIZZA,FOCACCIA
💕💕
💻KONTAKT⤵️
ewa.kiwior@op.pl
Buon appetito.