Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


Ciao.🍆🍆🍆Bakłażany zrobione w ten sposób są idealne na obiad niedzielny ,wymagają trochę pracy i czasu,ale warto się poświęcić dla tak pysznego dania.

🙂JESTEŚ W KUCHNI WŁOSKIEJ na kanale Mangiare u Ewki
Mangiare-jeść
🍜KUCHNIĘ WŁOSKĄ POZNAŁAM PRACUJĄC PRZEZ 12LAT W RESTAURACJACH U RODZINY CIALFI W SAMYM CENTRUM RZYMU.
🤣🍝TERAZ DWA RAZY DZIENNIE GOTUJĘ MAKARON DLA MĘŻA WŁOCHA.

▶️SUBSKRYBUJ Z 🔔⤵️

https://www.youtube.com/channel/UC36QiqZCWUC490i7BSENnLw

▶️ZOSTAW LIKE👍

▶️ZOSTAW KOMENTARZ

❤❤❤DZIĘKUJĘ ZA SUBA I LIKE

📽📽📽FILMY UKAZUJĄ SI3 3 RAZY W TYGODNIU
➡️wtorek
➡️czwartek
➡️sobota

💕💕💕CZEKAJ NA NASTĘPNY PRZEPIS 🙂

⤵️⤵️⤵️
Składniki
2 średnie bakłażany
2 mozzarelle
400 g mięsa ragù(mielone wieprzowo-wołowe)
500ml sosu pomidorowego
olej,sól i pieprz.

⚛ Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 30min.zakryte potem odkryte przez 15minut w tej samej temperaturze na koniec kładziemy mozzarellę i zapiekamy jeszcze 5min w temp. 200°C
SERWUJEMY GORĄCE .
⚛PRZEPIS NA RAGÙ
1marchewka
1cebula
1nać selera
1/2kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
sól,pieprz ,2 łyżki oleju
Warzywa kroimy w drobną kostkę i smażymy na oleju(włoskie soffritto jest filmik jak robię)
następnie dodajemy mięso,rozdrabniamy widelcem i smażymy,aż się zarumieni,solimy i pieprzymy,podlewamy widà i dusimy ,aż mięso będzie miękkie,około godziny.

⚛ PRZEPIS NA SOS POMIDOROWY.
Robimy soffritto z marchewki, cebuli i naci selerowej wlewamy sis pomidorowy 500ml i solimy do smaku.
Gotujemy około 30min.

📲📱💻INSTAGRAM-MANGIARE U EWKI

📲📱💻FACEBOOK -CIAO.KUCHNIA EWKI

💕💕💕ZAPRASZAM NA PLAYLISTĘ

⚛PRZEPISY W 30MIN

⚛TARTY
https://www.youtube.com/playlist?list=PLGgOQ3Hl9jQAVmuvzvLkyB0AQ-BeQjlSB

⚛SOSY

⚛PIZZA,FOCACCIA

💕💕
💻KONTAKT⤵️
ewa.kiwior@op.pl

Buon appetito.

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments