Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


Ciao.Pyszne ciasto na zimno agrestowo-malinowe.
🇮🇪🇮🇪🇮🇪Torta di uva spina non forno-fredda.
Sotto ingredienti in lingua italiana.
😃😃😃↙️↙️↙️
SUBSKRYBUJ Z DZWONKIEM🔔BĘDZIESZ POWIADAMIANY O NOWYCH PRZEPISACH.

😍😍😍ZOSTAW 👍

FORMA 26cm średnicy wykładamy papierem do pieczenia.

SKŁADNIKI

➡️SPÓD
200 g herbatników
100 g masła

➡️MUS AGRESTOWY
700 g agrestu
150 cukru
2 budynie śmietankowe
☮Agrest zagotować z cukrem z 200ml wody.Gotujemy 10minut, następnie miksujemy i dodajemy rozpuszczone budynie w 100ml wody(pół szklanki).
❌Ja miksowałam ostudzony agrest ,ale można miksować ciepły.
Dalszy krok przygotowania musu jest na filmiku.

➡️MASA
3 serki homogenizowane śmietankowe(450g)
170 ml kremówki 30%bardzo mocno schłodzonej
1 łyżka cukru pudru
2 galaretki agrestowe(rozpuszczamy w 400ml gorącej wodzie)

➡️WIERZCH
2 galaretki krystaliczne (rozpuszczone w 600ml gorącej wodzie)
200 g malin
100 agrestu.

☮Ja położyłam owoce jakie miałam w domu😃maliny,porzeczki ,truskawki i agrest.
Jeśli chcesz to połóż tylko maliny i zalej tężejącą galaretką.

❌❌❌ PRZYGOTOWANIE
😃Spód z herbatników wstawiamy na 30min do lodówki lub na 10min do zamrażarki.
😃Mus agrestowy lekko ostudzony w zimniej wodzie przekładamy na gotowy spód.
Odstawiamy do całkowitego ostudzenia❌NIE WSTAWIAMY DO LODÓWKI.
😃Na ostudzony mus wylewamy naszą masę z serków.❌WSTAWIAMY DO LODÓWKI NA 3LUB 4 GODZINY.
Aby przyspieszyć czas możesz wstawić na 30minut do zamrażalki.
😃Na stężałą masę układamy nasze ulubione owoce i zalewamy tężejącą galaretką krystaliczną .❌WSTAWIAMY DO LODÓWKI DO CAŁKOWITEGO STĘŻENIA .
2 GODZINY.
😃😃😃 Przed podaniem sprawdź czy jest gotowa.
😍😍😍
Zostaw like😘
📲📱🖥
INSTAGRAMIE
Mangiare_u_Ewki

Polub mnie⤵️

🖥FACEBOOK-Ciao.kuchnia ewki

Buon appetito!

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments