✔ Subskrybuj ✔ Udostępnij ✔ Skomentuj ✔ Zostaw lajka
#Fundusze Promocji #sałatkazrukolą #sałatkaztortellini
Olej rzepakowy to nie tylko wspaniałe źródło korzystnych dla zdrowia nienasyconych kwasów tłuszczowych, ale również witamin. Olej ten bogaty jest w witaminę E i K.
Więcej informacji w linku poniżej:
Dodatkowo, w oleju rzepakowym znajdziemy 10 razy więcej Omega -3 niż w oliwie z oliwek7. Dieta Polaków jest uboga w ryby, dlatego olej rzepakowy stanowi dla nas doskonałe źródło kwasów Omega-3. Codzienne spożywanie 2 łyżek oleju rzepakowego wystarczy, aby całkowicie pokryć zapotrzebowanie fizjologiczne człowieka na kwas linolenowy (ALA) z rodziny Omega-3.
Więcej informacji w linku poniżej:
Cudze chwalicie, swego nie znacie – czyli olej rzepakowy w profilaktyce chorób układu krążenia
W ostatnim czasie w Internecie pojawiają się informacje na temat oleju rzepakowego, które są niezgodne z prawdą. Jedną z nich jest to, że w oleju rzepakowym znajduje się glifosat, substancja aktywna środka ochrony roślin powszechnie stosowanego w wielu uprawach polowych, nie tylko rzepaku. Glifosat jest rozpuszczalny w wodzie, a nie w tłuszczach, więc jego ewentualne pozostałości na etapie tłoczenia zostają usunięte i nie pozostają w oleju.
Więcej informacji w linku poniżej:
Składniki:
Tortellini 250 g
Rukola 50 g
Suszone pomidory ze słoiczka 5 sztuk ok. 70g
Orzeszki pinii garść
Olej rzepakowy 2 łyżki
Musztarda łyżka
Miód łyżka
Orzeszki pinii lub słonecznik garść
PRZEPIS: https://www.kulinarneprzygody.com/post/sa%C5%82atka-z-rukol%C4%85-i-tortellini
Facebook: https://www.facebook.com/KulinarneePrzygody/
Instagram: https://www.instagram.com/kulinarneprzygody_/
https://www.kulinarneprzygody.com/
Blog: https://kulinarneeprzygody.blogspot.com/
Pinterest https://pl.pinterest.com/mnawrolska/kulinarne-przygody/