Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


Аджика słowiańska to wersja tej pikantnej pasty, dostosowana do gustów krajów słowiańskich, takich jak Polska, Ukraina czy Rosja. W przeciwieństwie do tradycyjnej gruzińskiej adżiki, wersja słowiańska jest łagodniejsza i często zawiera więcej warzyw, co nadaje jej bardziej łagodny, słodszy smak.
składniki:
4,5 kg pomidorów
4 kg czerwonej papryki
350g czosnku
3 ostre papryczki chili
110 g soli kamiennej
110ml octu 10 %
150g cukru

INSTAGRAM : https://www.instagram.com/oddaszfartucha/?hl=pl

FB : https://www.facebook.com/pg/Tomasz-Strzelczyk-Oddaszfartucha-YouTube-1454548041521360/posts/

WSPARCIE KANAŁU https://www.youtube.com/channel/UCHnTiRefXHNhLfr-vEF7ZLQ/join

https://www.cda.pl/ODDASZFARTUCHA/vfilm

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 Komentarze
Najstarsze
Najnowsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze