Bajgiel z wegańską pastą ala jajeczną! Przepis 👇🏻
Daj znać, czy Ty też lubisz takie spokojne, weekendowe śniadania? Takie trochę bardziej odświętne, przygotowane ze spokojem, najlepiej z chillkową muzyką i kimś bliskim?
Dziś mam dla Ciebie przepisy na takie rozpieszczające śniadania.
Jak z super śniadaniarni – tylko nie kosztują 30-40 zł za talerzyk, a prosto możesz zrobić je w domu i rozpieścić nimi siebie i kogoś bliskiego!
PASTA BEZJAJECZNA:
Składniki na 1 miseczkę:
Tofu naturalne – 1 kostka (180 g) (możesz zamienić na taką samą ilość ciecierzycy)
Majonez – ok. 1½ łyżki (ok. 45 g)
Musztarda – 1 łyżeczka (10 g)
Kurkuma, czarna sól kala namak* – po ok. ½ łyżeczki
* Nadaje jajecznego posmaku, jeśli nie masz możesz pominąć. Do kupienia w eko sklepach lub niektórych dużych marketach.
Wykonanie:
Zblenduj wszystkie składniki (oprócz szczypiorku). Kilka wąsów szczypiorku pokrój w kostkę i wmieszaj do pasty.
W nowym filmie czeka na Ciebie m.in. przepis na te bajgle, czy meeega kremową tofucznicę (serio, to tofucznica idealna) – materiał znajdziesz na kanale!
Lubisz tego typu śniadania? Co na ogół wtedy robisz?