Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


Ciao.
To jest druga część filmiku- biszkoptu szybkiego dla początkujących.
Z 5 jaj w formie o śr.24
wyszedł o wysokości okolo
3 .5cm można go przekroić tylko raz jeśli chcesz większy biszkopt to użyj 8 jaj .

SUBSKTYBUJ ☝️
Zaznacz DZWONEK🔔
Będziesz na bieżąco z przepisami.

Niestety z przyczyn technicznych musiałam nagrac w dwóch częściach.
Sposób przyrządzania znajdziesz w pierwszej części.

Tak wygląda ciasto biszkoptowe po upieczeniu.

Uwaga do ciasta nie dodawałam proszku do pieczenia.
ZASADA
Jest taka zasada w robieniu ciasta biszkoptowego.

Na każde jajko średniej

wielkości dodajemy jedną

łyżkę cukru pudru i jedną

łyżkę mąki tortowej.

Jest to sprawdzona zasada.

😊😊😊

Czekam na wasze komentarze.
Dziękuję😉

Udostępnij😙

Subskrybuj a będziesz na bieżąco z moimi przepisami.
Kliknij na dole pod filmikiem👇

Buon divertimento.

Buon appetito.

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments