Przepis na pyszne bułki z mąki pszennej i żytniej z pestkami dyni. 😊 Wszyscy chyba słyszeli, że mąka żytnia jest zdrowa. Ale co się w niej kryje? Całe bogactwo witamin i minerałów: witamina B1, B2, B3, B6, E oraz cynk, fosfor, magnez miedź, selen, sód, wapń i żelazo. Dodatkowo bułeczki nie tylko są obsypane pestkami dyni, ale i w miąższu znajdziemy dużo pestek dyni, a to dużo cennych witamin np. witamina E, witamina C, tiaminę, ryboflawinę, niacynę, kwas foliowy, witaminę B6, a także witaminy A i K oraz minerały. Tak więc jedząc te bułeczki dostarczamy do organizmu mnóstwo witamin i minerałów, a dodatkowo są tak smaczne, że po zjedzeniu jednej chce się więcej. 😋
Przepis w formie tekstowej dostępny na naszej stronie internetowej:
Rozdziały:
00:00 intro
00:32 zaczyn
01:29 ciasto
04:28 formowanie bułek
06:58 pieczenie bułek
#BułkiPszennoŻytnie #BułkiDrożdżowe #kuchniamagdy