Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


Ciasto Princessa z Krówką i Kremem Budyniowym – Przepis – Mała Cukierenka

link do mojego e-booka: https://malacukierenka.pl/produkt/malacukierenka-torty-ciasta-ebook

link do przepisu: https://malacukierenka.pl/ciasto-princessa-z-krowka-i-kremem-budyniowym.html

Mała Cukierenka:
http://www.malacukierenka.pl/
https://www.instagram.com/mala.cukierenka/
https://www.facebook.com/Ma%C5%82a-Cukierenka-113126622076532/

@malacukierenka

#tort #torcik #ciasto #pycha #wypieki #baking #deser #przepis #bake #ciasta #cake #torta #kuchen

Ciasto Princessa z Krówką i Kremem Budyniowym
Składniki:
Ciasto:
6 białek z dużych jajek L
szczypta soli
100g cukru
200g wiórków kokosowych
50g płatków migdałowych
3 wafelki kokosowe (użyłam wafelki princessa każdy po 40g, ale można użyć mniejszych wafelków po około 36g)
Krem:
500ml mleka
6 żółtek
30g mąki pszennej
70g mąki ziemniaczanej
100g cukru
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego lub cukru z wanilią
300ml śmietanki kremówki 30%
250g masła w temperaturze pokojowej
Dodatkowo:
około 220g podłużnych biszkoptów
około 400g masy krówkowej z puszki
2 pokruszone wafelki kokosowe (użyłam wafelki princessa każdy po 40g, ale można użyć mniejszych wafelków po około 36g)
Do nasączenia:
50ml wody
1-2 łyżki soku z cytryny

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments