Rewelacja! Delikatne, wilgotne i słodkie z kwaskowatą nutą malin ciasteczka cytrynowe. W przepisie patent na aromatyzowanie cukru skórką z cytryny – koniecznie obejrzyj odcinek. 💪🏻🐝
OBSERWUJ NAS NA INSTAGRAMIE ➡ http://instagram.com/siostrypszczolki/
ZAJRZYJ DO SKLEPU ➡ https://domowe-wypieki.com/sklep/
OBSERWUJ NAS NA FACEBOOKU ➡ https://www.facebook.com/siostrypszczolki
DOŁĄCZ DO AKADEMI PSZCZÓŁEK: https://akademiapszczolek.com
PRZEPISS DO DRUKU:
_________________________________
Składniki na ok. 18 dużych ciastek
Ciastka:
– 200 g drobnego cukru
– -skórka otarta z 2 cytryn
– 170 g miękkiego masła
– 60 g kremowego serka
– szczypta soli
– 1 jajko (temp. pokojowa)
– 1 żółtko (temp. pokojowa)
– 3 łyżki soku z cytryny
– 420 g mąki pszennej tortowej
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– ¼ łyżeczki sody
– 120 g cukru pudru (do obtoczenia ciastek)
Curd malinowy:
– 2 jajka
– 2 żółtka
– 100 g cukru
– szczypta soli
– 300 g świeżych lub mrożonych malin
– skórka otarta z 1 cytryny
– 140 g masła