Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


W dzisiejszym cyklu AKADEMII PSZCZÓŁEK rozprawimy się z ciastem parzonym. Zobaczycie, że przygotowanie eklerów nie jest w cale takie trudne! W środku lekki, mocno kokosowy krem z białą czekoladą. POEZJA! Zakochacie się w tym przepisie. Miłego oglądania! 💪🏻🐝

#ciastoparzone #eklery

W przepisie wykorzystałyśmy:
📌 Silikonową matę Silikomart do eklerów – https://gastromania.pl/maty-ze-znacznikami/silikonowa-obustronna-mata-perforowana-do-wypieku-eklerek-i-okraglych-ciasteczek-30×40-cm-silikomart-air-mat-eclair-choux.html
📌 Tylkę do eklerów – https://gastromania.pl/koncowki-pojedyncze/koncowka-cukiernicza-do-rekawow-gwiazdka-francuska—11-mm-hendi-551226?gclid=Cj0KCQjw06OTBhC_ARIsAAU1yOWzIaaH1GgINc89vI6mvZmbZ1ymxmirpEv0mxjKVvpm-_9eFAjciwcaAppIEALw_wcB
📌 Czekoladę mleczną Callebaut – https://gastromania.pl/czekolada-callebaut/czekolada-mleczna-33-6-callets-tm-0-4-kg-torba-callebaut-823-e0-d94.html

Ciasto parzone:
– 125 g wody
– 125 g mleka 3,2 %
– 125 g masła
– 5 g soli
– 10 g cukru
– 150 g mąki pszennej
– 250 g jajek (ok. 5 sztuk)

Kokosowy krem chantilly:
– 150 g mleka
– 150 g śmietanki 36%
– 50 g wiórków kokosowych
– 150 g białej czekolady 32% Velvet Callebaut
– 2 g żelatyny
– 10 g zimnej wody
– 150 g serka mascarpone

Dodatkowo:
– 150 g czekolady mlecznej 33,6% Callebaut
– 100 g wiórków kokosowych

🐝 Przepis do druku: https://domowe-wypieki.com/przepisy/eklery-bounty/

✦✦✦ Zobacz, gdzie jeszcze możesz nas znaleźć! ✦✦✦
📌 Zapytania biznesowe EMAIL➡ domowewypiekicom@gmail.com
📌 SUBSKRYBUJ NASZ KANAŁ ➡ https://bit.ly/35bJ5Ct
📌 OBSERWUJ NAS NA INSTAGRAMIE ➡ https://bit.ly/3pBmcSq
📌 ZAJRZYJ PO WIĘCEJ PRZEPISÓW NA NASZEGO BLOGA ➡ https://domowe-wypieki.com​​​
📌 OBSERWUJ NAS NA FACEBOOKU ➡ https://bit.ly/3wd5NpK

Rozdziały:
00:00 – Wstęp
00:27 – Ciasto parzone
4:13 – Szprycowanie eklerów
5:55 – Krem kokosowy
7:19 – Przygotowanie eklerów do nadziewania
8:45 – Nadziewanie eklerów
9:10 – Dekoracja
10:23 – Eklery gotowe!:)

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments