#rabarbar#wilgotne#mangiareuewki
Wilgotne i puszyste ciasto rabarbarowe,które zrobisz w kilka minut a resztę pracy zrobi piekarnik.
Forma o rozmiarach 24 ×40
⬇️⬇️⬇️
Składniki
4 jajka
200 g cukru
1 cukier waniliowy
130 ml oleju
300 g mąki tortowej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 laski rabarbaru(nie obieramy)
200 g mrożonych malin (ja dodałam bo mąż nie lubi rabarbaru)Jeśli będziesz robić z rabarbarem użyj około 500 g rabarbaru.
➡️Na kruszonkę
100 g masła
150 cukru
150 g mąki
🔻➡️Pieczemy w nagrzanym piekarniku funkcja gòra dòł 180 °C na środkowej półce przez 45 minut, po 35 minutach przykryć papierem do pieczenia.
🙂❤Subskrybuj z 🔔⬇️
https://youtube.com/channel/UC36QiqZCWUC490i7BSENnLw
Muzyka: Mangoe
Muzyk: Jeff Kaale