Bonjour! Mam dla Was pomysł na świąteczny obiad, będzie to idealny świąteczny krem grzybowy!
Sekretem jest dużo, dużo grzybów – najlepiej połączyć kilka rodzajów grzybów, mogą być też suszone. Krem najlepiej smakuje podawany z polentą (z kaszy kukurydzianej) z dużą porcją sera – przypomina to chrupiące grzanki! Pyszności, polecam Wam ten przepis!
Pozdrawiam i Wesołych Świąt 🌟🎄🌟
Pascal Brodnicki
ZASUBSKRYBUJ KANAŁ ➡➡➡ https://www.youtube.com/c/TubaSmaku
INSTAGRAM ➡➡➡ @pascal_brodnicki_official
Składniki:
Dla 4 osób
400 g boczniaków
20 g suszonych borowików
20g suszonych kurek
2 ząbki czosnku
4 szalotki
5 cl wytrawnego białego wina
35g masła
50 g parmezanu
4 łyżki gęstej śmietany
Sól pieprz