Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


Przepis w formie tekstowej dostępny na naszej stronie internetowej: https://kuchniamagdy.pl/przepisy/pieczywo/japonski-chleb-hokkaido-chleb-mleczny/

Mówiąc chleb co widzą Państwo przed oczami? Miękki chleb o sprężystej konsystencji, z masą drobnych pęcherzyków powietrza i chrupiącą skórką. Zgadłam, prawda? A jeśli dodam, że taki chleb można zrobić w domu przy wykorzystaniu niezawodnej, wiekowej japońskiej metodzie zwanej tangzhong? Wspomnę jeszcze, że choć chleb szybko znika w towarzystwie masełka i wędlinki, to dzięki japońskiej metodzie, mimo dłuższego przechowywania zachowuje swoją świeżość.

Rozdziały:
00:00 intro
00:43 tangzhong
02:10 zaczyn
03:08 ciasto na chleb
06:04 formowanie chleba
08:57 forma i pieczenie

#chlebjapoński #tangzhong #JaponskiChlebHokkaido #chlebdrożdżowy #chlebpszenny #wheatbread #yeastbread #HefeBrot #Weizenbrot

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments