Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


#krucheciasto#viaggiozewą#ricetteveloci
Kruche ciasto z owocami leśnymi pod budyniową chmurką.

🥧Buonissima sbriciolata di frutti di bosco e meringa.Ingredienti in lingua italiana dopo la lingua polacca.
💓SUBSKRYBUJ ⬇️⬇️⬇️
https://www.youtube.com/channel/UC36QiqZCWUC490i7BSENnLw

💗Zapraszam na playlista⤵️⤵️⤵️

Zaznacz🔔
Zostaw👍

📽📽📽PRZEPISY UKAZUJĄ SIĘ 3 RAZY W TYGODNIU:
🍝wtorek
🍕czwartek
🍨sobota

🙂FORMA O ROZMIARACH 25×30

☮Składniki
🥧Na spód ciasto kruche:
400g mąki
200g cukru
200g masła
szczypta soli
skórka z jednej cytryny otarta
5 żółtek
12 g proszku do pieczenia
🥧Ciasto dzielimy na dwie części (jedna większa ,druga mniejsza)schładzamy w zamrażalniku około 2godziny.
🥧PODPIEKAMY SPÓD 180°C przez 15minut.

⚠️Z MOJEGO DOŚWIADCZENIA NIE KONIECZNIE MUSIMY PODPIEKAĆ CIASTO,MOŻNA TYLKO PODZIURKOWAĆ CIASTO,WYŁOŻYĆ NA TO OWOCE I MASĘ BUDYNIOWĄ.

⚠️ MOŻEMY TEŻ UŻYĆ ZIMĄ OWOCÓW MROŻONYCH .

🥧🥧🥧NA MASĘ BUDYNIOWĄ:
5 białek
120g cukru pudru
2 budynie waniliowe bez cukru
2łyżeczki cukru waniliowego
100ml oleju (ja użyłam rzepakowego) mozna słonecznikowy
szczypta soli.

🍒🍐🍏🍈Owoce:
250g świeżych malin
200g borówki
CUKIER PUDER DO POSYPANIA NA WIERZCH.
🥧💓💓CIASTO PIECZEMY W TEM.180°C przrz 35 minut.
⚠️⚠️⚠️Piekarnik włączony góra,dół, pieczemy na drugiej półce od dołu.
⚠️⚠️⚠️KAŻDY PIEKARNIK INACZEJ PIECZE.

🖨🖨🖨ZOSTAW KOMENTARZ
💗INSTAGRAM -MANGIARE U EWKI
💗FACEBOOK-CIAI.KUCHNIA EWKI
🇮🇪🇮🇪🇮🇪
Ingredienti:
Base -pasta frolla
messa in frizze per 2 ore.
🙂La forma 25×30
la base cotta al forno prescaldato 180°C per 15 minuti.
⚠️Ogni forno diverso.
🙂
Per la meringa:
5 chiari
120 g di zucchero a velo
100 ml di olio di girasole
2cucchiaini di zucchero vanigliato
2 budini alla vaniglia o panna
senza zucchero
un pizzico di sale.
🍒🍐🍏🍈I FRUTTI
250 g di lamponi
200 g di mirtilli

🥧🥧🥧COTTO AL FORNO PRESCALDATO 180°C Per 35minuti.
Secondo livello.
Forno prescaldato sotto sopra.
💕💕💕ISCRIVITI AL MIO CANALE -MANGIARE U EWKI(EVKI)
💖💓❤GRAZIE DI OGNI ISCRIZIONE

👍LASCI LIKE
📽📽📽Video ricette 3 volte al settimana:
🥧martedì
🍕giovedì
🍝sabato

🖨🖨🖨LASCI UN COMMENTO.

Buon appetito.

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments