Składniki:
Biszkopt:
Jajka 4 ( w temperaturze pokojowej)
Cukier 3/4 szklanki
Mąka pszenna szklanka
Proszek do pieczenia łyżeczka
Olej rzepakowy 4 łyżki
Krem:
Śmietanka 30 % 800 ml
Galaretka krystaliczna
Galaretki 3 kolory: zielona, pomarańczowa i czerwona
PRZEPIS: https://www.kulinarneprzygody.com/post/ciasto-kryszta%C5%82ek-na-biszkopcie
Masło można zamienić na olej , w przepisach na ciasta i ciasteczka.
Olej rzepakowy ma neutralny, przyjemny smak i aromat, który nie zmieni smaku naszego ciasta.
To doskonała alternatywa do masła. Zwykle każdy posiada w domu olej do przygotowywania potraw, więc nie ma ryzyka, że akurat nie ma odpowiedniej ilości masła w lodówce. jest wygodny w zastosowaniu, ponieważ nie trzeba go rozpuszczać.
Więcej informacji na temat oleju rzepakowego: https://www.pokochajolejrzepakowy.eu/dlaczego-warto-zastapic-maslo-przepisach-ciasto-olejem-rzepakowym/
Materiał reklamowy we współpracy z PSPO @rzepakowy.olej #reklama #Fundusze Promocji
#olejrzepakowy_ciastaiciasteczka #olejrzepakowy #olejrzepakowydociast #olejrzepakowyzamiennikmasla #zdrowie #gotowanie #smacznie #olejrzepakowy_w_ciastach_i_ciasteczkach #pokochajolejrzepakowy #wypieki #przepis #zdrowierodziny #zdrowadieta #ciasta #wypieki_z_olejem_rzepakowym – #olejrzepakowy_ciastaiciasteczka