Cze艣膰! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dzi臋kI!


Ciao.Witaj w kuchni w艂oskiej.馃檪馃檪馃檪

鈻讹笍SUBSKRYBUJ猡碉笍
https://www.youtube.com/channel/UC36QiqZCWUC490i7BSENnLw
馃挄馃挄馃挄DZIEKI ZA SUBA
馃檪
Calzone ripieno czyli nadziewany pier贸g uwielbiany przez W艂och贸w i nie tylko, ja i m贸j m膮偶 Italiano ch臋tnie jemy taki nadziewany szynk膮, pieczarkami i mozzarell膮.
Za ka偶dym razem jak robi臋 pizz臋 czy calzone przypominaj膮 mi si臋 czasy kiedy to pracowa艂am jako kelnerka w s艂ynnej rzymskiej restauracji Arancio D’Oro na Via Monte d’Oro 17 ,gdzie pizzaiolo Cris robi艂 buonissime pizze i calzoni.
Restauracja jest do dzi艣 prowadzi j膮 syn Luigi Cialfi nie偶yj膮cego ju偶 w艂a艣ciciela(Settimia).
Kto zawita do Rzymu to mo偶e wpa艣膰 tam na dobry obiad czy pizz臋
Z ca艂ym sercem polecam bo tam pracowa艂am kilka dobrych lat.
鉁斺湐鉁
Jeste艣 na kanale kuchni w艂oskiej „Mangiare u Ewki”
Mangiare -je艣膰

馃摻馃摻馃摻FILMIKI UKAZUJ膭 SI臉 3 RAZY W TYGODNIU

Zaznacz Dzwonek馃敂b臋dziesz na bie偶膮co z przepisami.

—–猡碉笍猡碉笍猡碉笍
Sk艂adniki na dwa calzone:
Ciasto na pizz臋 z 1/2kg m膮ki pozna艅skiej,
filmik na mojej stronie jak robimy ciasto na pizze domow膮.
(1/2 m膮ki
300ml letniej wody
26 gr dro偶d偶y 艣wie偶ych
1 艂y偶eczka soli
1 艂y偶ka oleju z oliwek lub innego)

猡碉笍猡碉笍猡碉笍
NADZIENIE:
150 gr szynki-baleron
2 mozzarelle
150 gr pieczarek
olej
鉁擯iekarnik uprzednio nagrzany
do 220掳C i pieczemy przez 18-20minut.
鉁旔煋A呕DY PIEKARNIK INACZEJ PIECZE.
PROSZ臉 SPRAWDZA膯 PIEKARNIK.
Blaszk臋 absolutnie nie smarowa艂am niczym, calzone nie przywar艂o do blachy.
———————-
鉁擶arto zobaczy膰 playlist臋
———————-
鉁擟zekam na tw贸j komentarz馃枿 napisz jak ci wysz艂a calzone.
UDOST臉PNIJ NA FC.
馃挄馃挄馃挄
DZI臉KUJ臉.

BUON APPETITO馃構馃構馃構

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments