Ciao.
Warto zrobić coś innego czyli wołowinkę w winie wytrawnym Merlot.
Wymaga to trochę czasu ,gdyż wołowina musi się dusić około 2 godz.
———————
Jesteś na kanale kuchni włoskiej”Mangiare u Ewki”
Mangiare-jeść
Wieloletnia praca w restauracji w samym centrum Rzymu pozwoliła mi zobaczyć jak „grande chef” gotuje.
Subskrybuj☝️☝️☝️
Zaznacz Dzwonek🔔a będziesz na bieżąco z nowymi przepisami.
Dziękuję za każdą subskrypcję❤❤❤❤❤❤
———————
Składniki na 2 osoby
1/2 kg mięsa wołowego takiego jak na gulasz
1 cebula
1 marchewka
1 łodyga selery
1/2 szkl.wina wytrawnego Merlot
3 łyżki mąki
300 ml zimnej wody
Sól, pieprz i olej
———————
Czekam na komentarze.
Buon appetito.