Mięso w słoikach jest idealne do obiadu lub na zagrychę..
Zapraszam do obejrzenia filmu Adolfa Kudlińskiego
Zapasy na trudne czasy mięso w sloikach
🙂SUBSKRYBUJ z🔔⬇️
https://www.youtube.com/channel/UC36QiqZCWUC490i7BSENnLw
🙂ZOSTAW LIKE 👍
Składniki
3 kg mięsa wieorzowo wołowego
3 łyżki soli
3 łyżeczki pieprzu lub 1,5 łyżeczki
3 łyżki majeranku
3 łyżki czosnku
Możesz uzyć pieprzu ziłowego
Moim zdaniem pieprz może być w mniejszej ilości, gdyż nie każdy lubi nardzo pieprzne mięso.
❗⚠️Zasada na każdy kg.mięsa daję
1 łyżkę soli
1 łyżeczkę pieprzu , można dodać 0.5 łyżeczki pieprzu,
1 łyżkę majeranku i 1 łyżkę czosnku w granulkach
PROCES TYNDALIZACJI
❗Po pierwszym dniu słoiki odstawiamy na bok z całym tym garnkiem i nie wyciągamy z wody i tak pozostawiamy do następnego dnia.
Proces ten powtarzamy przez 3 dni .
.
W pierwszym dniu pasteryzacja 3 godz. od momentu zagotowania się wody
W drugim dniu pasteryzacja 2 godz. od momentu zagotowania się wody
W trzecim dniu paseryzacja 1 godz. od momentu zagotowania się wody
Buon appetito.