Prosta, smaczna i efektowna monoporcja z musem „prosecco”, herbatnikiem maślanym i curdem limonkowym ze świeżą miętą. Deser idealny na upały! ☀️
Przepis znajdziesz w naszym EBOOKU MONOPORCJE: https://domowe-wypieki.com/sklep/produkt/monoporcje/
W nim 8 NIEBANALNYCH przepisów na monoporcje:
🐝 Monoporcja różana z owocami leśnymi (migdałowy spód, cremeux różane z owocami leśnymi, krem karmelowy oraz mus z serka mascarpone)
Monoporcja mojito & “prosecco” (ciastko sable, mus “prosecco”, insert limonka & mięta)
🐝 Monoporcja mango & marakuja (kruchy herbatnik, cremuex mango, mus z białą czekoladą i marakują)
🐝 Monoporcja pistacja & truskawka (ciastko kruche na palonym maśle, krem pasteryzowany z truskawką, pasta pistacjowa, cremuex pistacjowe)
🐝 Monoporcja malina &migdał (domowy marcepan, mus migdałowy, żelka malinowa z hibiskuem, biszkopt z liofilizowanymi malinami)
🐝 Monoporcja banan & czekolada (insert czekolada z solonym karmelem, mus bananowy, miodowe ciastko, listki z temperowanej czekolady)
🐝 Monoporcja jabłko & pomarańcza (insert jabłko z rumem, spód orzechowy z czekoladą, mus waniliowy z pomarańczą)
🐝 Monoporcja tiramisu & porzeczka (ciastko sable, mus kawowy z likierem amaretto, żelka porzeczkowa)
Dodatkowo poznasz przepis na domowy zamsz, lustrzaną polewę idealną do barwienia na białej czekoladzie i polewę na mlecznej czekoladzie.