Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


⭐ 📚 SPRAWDŹ 3 KSIĄŻKI ORCHIDELI ⭐ w pakiecie promocyjnym – https://bit.ly/47HqXyW
⭐ Pakiet 2 książki Orchideli – https://bit.ly/3uf2eDp

Z jakich NARZĘDZI kuchennych korzystam? 👉 https://bit.ly/3DzgaK9
DOKŁADNY PRZEPIS: https://orchideli.com/pl/2023/11/21/szarlotka-z-jogurtowa-pianka/

KRUSZONKA (blacha 24 × 35 cm)
500 g mąki pszennej typ 500-550 (3 szklanki)
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia (8 g)
szczypta soli (3 g)
200 g zimnego masła
5 żółtek (86 g)
80 g cukru (1/3 szklanki)
Piecz 180 st. C grzałka górna i dolna bez termoobiegu lub 165 st. C z termoobiegiem, 20 -25 minut

JABŁKA
1,5 kg kwaśnych jabłek, ważonych przed obraniem
50 g cukru (1/4 szklanki)
sok z 1/2 cytryny
1 łyżeczka cynamonu
2 łyżki masła (30 g)

JOGURTOWA BEZA
5 białek (200 g)
100 g cukru (1/2 szklanki)
cukier waniliowy (wanilinowy)
800 g jogurtu naturalnego
60 g mąki ziemniaczanej (3 łyżki)

SUBSKRYBUJ ORCHIDELI {♥‿♥} https://goo.gl/4CMhDs

Facebook: https://www.facebook.com/orchidelicom/
Instagram: https://www.instagram.com/orchideli/
GRUPA Orchideli na FB: https://bit.ly/3gUs2s6
TIKTOK: https://bit.ly/39DpLBm

PLAYLISTY Orchideli:
♥ Przepisy na ciasta – https://bit.ly/34UyPQb
♥ Proste i szybkie ciasta z owocami – https://bit.ly/31PqZW1
♥ Ciasta bez pieczenia – https://bit.ly/2EWIJG6
♥ Dla dzieci – https://bit.ly/2EP1StV
♥ Przepisy na bezę – https://bit.ly/32SmYQ0
♥ Podstawy pieczenia – https://bit.ly/2YYy4BZ
♥ Przepisy na sernik – https://bit.ly/2EUWDbN
♥ Przepisy na ciasta drożdżowe i rogaliki – https://bit.ly/31PWjnJ
♥ Przepisy na chleby i bułeczki – https://bit.ly/3jPxej9
♥ Przepisy na biszkopt – https://bit.ly/2QMNJjf
♥ Przepisy na torty czekoladowe – https://bit.ly/2YV71aQ
♥ Przepisy na torty dla dzieci – https://bit.ly/2YZQJNE
♥ Przepisy na torty na chrzciny i komunię – https://bit.ly/34Xh82o
♥ Tłusty Czwartek https://bit.ly/3jif49B
♥ Przepisy na pierniczki – https://bit.ly/3i6oGDb
♥ Boże Narodzenie – https://bit.ly/30kfbKq

#orchideli #szarlotka #przepis

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments