Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


Idealne, elastyczne, kruche i cienkie ciasto na strudel z jabłkami! Nie wałkowane, lecz rozciągane! Ten przepis jest fenomenalny. 🍏

NASZA KSIĄŻKA: https://domowe-wypieki.com/sklep/produkt/ksiazka-slodka-kuchnia-pszczolek/
Zajrzyj na naszego Instagrama: https://www.instagram.com/siostrypszczolki
Facebook: https://www.facebook.com/siostrypszczolki/

Jeśli chcesz wesprzeć nasz kanał i naszą działalność w sieci zajrzyj na stronę: https://patronite.pl/siostrypszczolki

Ciasto na strudel:
– 190 g mąki pszennej typ 450
– 1/4 łyżeczki soli
– 80 g letniej wody
– 2 łyżki oleju roślinnego
– ½ łyżeczki octu jabłkowego

Nadzienie jabłkowe z rodzynkami
– 60 g roztopionego masła
– 30 g bułki tartej
– 1 kg jabłek obranych, pozbawionych gniazd nasiennych i cienko pokrojonych, u nas Szara Reneta
– 130 g rodzynek
– 100 g cukru brązowego
– 1 ½ łyżeczki cynamonu

Dodatkowo:
– cukier puder do posypania

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments