Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


Czy wiedzieliście o tym że pestka z awokado posiada zdecydowanie więcej prozdrowotnych właściwości niż sam owoc a dokładnie miąższ awokado ?

W takim razie co zrobić z pestką awokado ?
W momencie gdy awokado zostanie obrane ze skórki i przygotujecie z niego masło lub pastę to jego pestka powinna zostać wykorzystana jako swego rodzaju posypkę do sałatki czy do każdego dania które jecie 🙂

Dobrze jeśli pestkę się wysuszy a następnie rozkruszy po czym w sypkiej postaci dodać do posiłków
Jest ona również bogatym źródłem polifenoli a także witaminy A oraz E

Dlatego uważam że pestka awokado zdecydowanie powinna znaleźć się w naszych posiłkach na co dzień.
#shorts

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments