Pikantne i soczyste skrzydełka 😎
Skrzydełka 1 kg
Ketchup pikantny 2 łyżki
Sos sojowy łyżka
Musztarda łyżeczka
Olej 2 łyżki
Papryka słodka łyżka
Chili pieprz cayenne łyżeczka lub więcej
Czosnek granulowany łyżeczka
Miód 2 łyżeczki
Przygotowanie:
Umyte i osuszone skrzydełka przekroić na pół, lotki zostawić na rosół.
Dodać wszystkie składniki na marynatę i odstawić na minimum godzinę do lodówki, a najlepiej na całą noc.
Skrzydełka można zrobić na grillu lub w piekarniku. Ja upiekłam we frytkownicy beztłuszczowej na opcji AirFryer 180 stopni przez 25 minut.
Podajemy z ulubionymi dodatkami. Do popijania pikantnych posiłków doskonale sprawdzi się Ayran od @7gun.pl , który gasi pragnienie i łagodzi smak pikantnych potraw. Ayran znajdzie w sklepach sieci netto również w wersji owocowej mango lub wiśnia. Polecam
[ Współpraca reklamowa z @7gun.pl ]
#majówka #skrzydełka #pikantneskrzydełka #sezongrillowy #przepisynagrilla #skrzydelkazkurczaka #gotowanie #przepis #kulinarneprzygody_ #skrzydelkazkurczaka #skrzydełkapieczone #skrzydelkazgrilla