Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


Instrukcja zamykania na ciepło:

Zapisz, żeby nie zgubić 🙂

1. Ugotuj sos/zupe.

2. Wyparz słoik i zakrętkę wrzątkiem (bardzo ostrożnie, w zlewie zalej czysty słoik i zakrętkę wrzątkiem i zostaw zalane na chwilę), wylej ostrożnie wodę i gdy delikatnie przestygną, wytrzyj je dokładnie do sucha.

3. Przełóż gorący sos, czy zupę do słoika (zostaw minimum 2 centymetry wolnej przestrzeni).

4. Wytrzyj górę słoika (jeśli się ubrudził).

5. Zakręć słoik mocno i postaw go na ściereczce do góry dnem.

6. Tak zamknięty sos pozostaw do wystygnięcia. Następnie przełóż go do lodówki. Trzymaj w niej do 1-2 tygodni.

Stosujesz te metodę u siebie w kuchni?

#szybkiegotowanie #szybkoizdrowo #zdroweodżywianie #gotowanie

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments