Cze艣膰! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dzi臋kI!


Instrukcja zamykania na ciep艂o:

Zapisz, 偶eby nie zgubi膰 馃檪

1. Ugotuj sos/zupe.

2. Wyparz s艂oik i zakr臋tk臋 wrz膮tkiem (bardzo ostro偶nie, w zlewie zalej czysty s艂oik i zakr臋tk臋 wrz膮tkiem i zostaw zalane na chwil臋), wylej ostro偶nie wod臋 i gdy delikatnie przestygn膮, wytrzyj je dok艂adnie do sucha.

3. Prze艂贸偶 gor膮cy sos, czy zup臋 do s艂oika (zostaw minimum 2 centymetry wolnej przestrzeni).

4. Wytrzyj g贸r臋 s艂oika (je艣li si臋 ubrudzi艂).

5. Zakr臋膰 s艂oik mocno i postaw go na 艣ciereczce do g贸ry dnem.

6. Tak zamkni臋ty sos pozostaw do wystygni臋cia. Nast臋pnie prze艂贸偶 go do lod贸wki. Trzymaj w niej do 1-2 tygodni.

Stosujesz te metod臋 u siebie w kuchni?

#szybkiegotowanie #szybkoizdrowo #zdroweod偶ywianie #gotowanie

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments