Instrukcja zamykania na ciepło:
Zapisz, żeby nie zgubić 🙂
1. Ugotuj sos/zupe.
2. Wyparz słoik i zakrętkę wrzątkiem (bardzo ostrożnie, w zlewie zalej czysty słoik i zakrętkę wrzątkiem i zostaw zalane na chwilę), wylej ostrożnie wodę i gdy delikatnie przestygną, wytrzyj je dokładnie do sucha.
3. Przełóż gorący sos, czy zupę do słoika (zostaw minimum 2 centymetry wolnej przestrzeni).
4. Wytrzyj górę słoika (jeśli się ubrudził).
5. Zakręć słoik mocno i postaw go na ściereczce do góry dnem.
6. Tak zamknięty sos pozostaw do wystygnięcia. Następnie przełóż go do lodówki. Trzymaj w niej do 1-2 tygodni.
Stosujesz te metodę u siebie w kuchni?
#szybkiegotowanie #szybkoizdrowo #zdroweodżywianie #gotowanie