Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


Dziś mamy dla Ciebie przepis na ciasto red velvet z frużeliną malinową oraz z musem z białej czekolady. Tort możesz przygotować nie tylko na zbliżające się Walentynki, ale i na urodziny czy też przyjęcia rodzinne. Z nami Ci się uda! #siostrypszczolki

W odcinku:
– poznasz przepis na pyszne wilgotne ciasto kakaowe, które równo wyrasta;
– dowiesz się jak nałożyć frużelinę „w ciasto”;
– poznasz przepis na mus z białą czekoladą:
– dowiesz się w jaki sposób Panowie mogą zdobyć darmowego ebooka dla wybranki! 😂❤️ Oferta obowiązuje tylko do Walentynek 2023! 💪🏻

OBSERWUJ NAS NA INSTAGRAMIE ➡ https://www.instagram.com/siostrypszczolki
ZAJRZYJ DO SKLEPU ➡ https://domowe-wypieki.com/sklep/
OBSERWUJ NAS NA FACEBBOKU ➡ https://www.facebook.com/domowewypiekicom

Ciasto Red Velvet (średnica 21 cm):
– 230 g mąki pszennej
– 1 łyżka kakao
– szczypta soli
– ⅔ łyżeczki sody oczyszczonej
– 210 g drobnego cukru
– 75 g masła
– 1 jajko
– 150 ml oleju słonecznikowego
– 1 łyżka octu winnego (można zamienić na sok z cytryny)
– czerwony barwnik najlepiej w żelu
– 165 ml maślanki

Mus z białej czekolady:
– 160 g śmietanki 30%
– 175 g białej czekolady
– 280 g śmietanki 30%
– 5 g żelatyny w proszku
-25 g wody do żelatyny

Frużelina malinowa:
– 180 g świeżych malin lub mrożonych
– 2 g żelatyny w proszku
– 10 g wody do żelatyny
– 3 łyżki cukru (w zależności od owoców)
– 1 łyżka soku z cytryny
– 1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej rozpuszczona
w 3 łyżkach wody

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments