Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


Dziś mamy dla Was przepis krok po kroku na ciasto półfrancuskie drożdżowe, wielowarstwowe i maślane. Doskonałe do przygotowania drożdżówek i rogalików. Pokażemy Wam bardzo dokładnie cały proces składania ciasta oraz sposób zawijania drożdżówek.

Zajrzyj do naszego sklepu: https://domowe-wypieki.com/sklep/
Zajrzyj na naszego Instagrama: https://www.instagram.com/siostrypszczolki
Facebook: https://www.facebook.com/siostrypszczolki/

Jeśli chcesz wesprzeć nasz kanał i naszą działalność w sieci zajrzyj na stronę: https://patronite.pl/siostrypszczolki

Ciasto półfrancuskie:
– 400 ml mleka
– 1 kg przesianej mąki pszennej typ 450
– 120 g cukru
– 120 g roztopionego masła
– 2 jajka L
– 1 żółtko
– 4 g soli
– 20 g świeżych drożdży
– 300 g masła (z zamrażarki)

Nadzienie serowe:
– 500 g mielonego półtłustego twarogu
– 2 jajka
– 50 g miękkiego masła
– 3 łyżki cukru

Dodatkowo:
– 400 g borówek amerykańskich

Na wierzch:
– 1 jajko
– gruby cukier brązowy

Przepis do druku dostępny tutaj: https://domowe-wypieki.com/przepisy/drozdzowki-polfrancuskie/

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments