Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


Przepis jak szybko zrobić efektowne i bardzo smaczne mini roladki z szynki nadziewane pastą jajeczną z chrzanem i papryką. Te pyszne ruloniki można zrobić migiem na ostatnią chwilę i zapewniam Was, że będą smakowały każdemu. Doskonale sprawdzają się jako przekąska czy też przystawka na święta, czy też na każdą inną imprezę.

Zapraszam Was również na filmy:
Domowy tarty chrzan. – https://youtu.be/zkxFGfDX7CQ
Majonez czosnkowy. Zdrowy i pyszny. – https://youtu.be/2r3pgxnQnqo
Jak zrobić domowy majonez na dwa sposoby. – https://youtu.be/WTgi5tcP9JU
Domowy sos tatarski. – https://youtu.be/goN7StbnDlk

NA SKRÓTY:
00:26 – składniki
01:57 – potrzebne akcesoria
02:26 – przygotowanie majonezu domowego
03:01 – przygotowanie koreczków
04:56 – i gotowe

Zapraszam Was również na mój profil: https://www.instagram.com/menu_dorotki/

SKŁADNIKI:
szynka w plasterkach: 3 wielkie plastry (takie jak na filmie) lub 6 dużych
ser żółty w plasterkach: tyle aby przykrył plasterek szynki (zobacz na filmie)
3 jajka ugotowane na twardo
papryka: kilka pasków
chrzan tarty: w zależności od „mocy” od 1,5 łyżeczki (100% chrzanu) do 3 łyżeczek (60-80 % chrzan)
3 łyżki majonezu

#menudorotki #kanałkulinarny #menu

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments