Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


Po przełożeniu ciasto jest od razu miękkie, masa serowa kremowa, delikatna i intensywnie waniliowa. Polewa czekoladowa to nowość! Z dodatkiem jajka, dzięki któremu polewa pięknie się błyszczy! 🐝

NASZA KSIĄŻKA: https://domowe-wypieki.com/sklep/produkt/ksiazka-slodka-kuchnia-pszczolek/
Zajrzyj na naszego Instagrama: https://www.instagram.com/siostrypszczolki/
Facebook: https://www.facebook.com/siostrypszczolki/

Wymiar blaszki: 21×25 cm
Ciasto:
– 400 g mąki pszennej
– 110 g cukru pudru
– 2 żółtka
– 2 łyżki kwaśnej śmietany (50 g)
– 150 g masła
– szczypta soli
– płaska łyżeczka sody oczyszczonej (5 g)

Masa serowa:
– 1,5 kg sera białego (3-krotnie zmielonego)
– 220 g cukru
– 6 jajek
– 250 g masła
– 125 ml mleka
– 1 laska wanilii
– 3 łyżki mąki ziemniaczanej

Polewa:
– 150 g masła
– 20 g kakao
– 30 g cukru pudru
– 1 surowe jajko

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments