Cze艣膰! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dzi臋kI!


Po prze艂o偶eniu ciasto jest od razu mi臋kkie, masa serowa kremowa, delikatna i intensywnie waniliowa. Polewa czekoladowa to nowo艣膰! Z dodatkiem jajka, dzi臋ki kt贸remu polewa pi臋knie si臋 b艂yszczy! 馃悵

NASZA KSI膭呕KA: https://domowe-wypieki.com/sklep/produkt/ksiazka-slodka-kuchnia-pszczolek/
Zajrzyj na naszego Instagrama: https://www.instagram.com/siostrypszczolki/
Facebook: https://www.facebook.com/siostrypszczolki/

Wymiar blaszki: 21×25 cm
Ciasto:
– 400 g m膮ki pszennej
– 110 g cukru pudru
– 2 偶贸艂tka
– 2 艂y偶ki kwa艣nej 艣mietany (50 g)
– 150 g mas艂a
– szczypta soli
– p艂aska 艂y偶eczka sody oczyszczonej (5 g)

Masa serowa:
– 1,5 kg sera bia艂ego (3-krotnie zmielonego)
– 220 g cukru
– 6 jajek
– 250 g mas艂a
– 125 ml mleka
– 1 laska wanilii
– 3 艂y偶ki m膮ki ziemniaczanej

Polewa:
– 150 g mas艂a
– 20 g kakao
– 30 g cukru pudru
– 1 surowe jajko

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments