🌟 Interaktywny pakiet książek Orchideli z filmami 📚 🎥 sprawdź tutaj 👉🏻 https://bit.ly/orchideli-youtube-pakiety
✅ CAŁY PRZEPIS 👇🏻
✅ PRZEPIS na spód
🔸 na blachę 20 x 30 cm
◽️ 1,5 szklanki mąki pszennej typ 450-550 (225 g)
◽️ 100 g zimnego masła
◽️ 2 łyżki cukru pudru (20 g)
◽️ 2 jajka L
◽️ 1 łyżeczka proszku do pieczenia (5 g)
◽️ 2 pełne łyżki kakao (30 g)
◽️ szczypta soli
✅ Przepis na MASĘ SEROWĄ
◽️ 1 kg sera śmietankowego, tłustego (może być z wiaderka)
◽️ 500 g serka mascarpone
◽️ 1 szklanka cukru (200 g)
◽️ 100 g rozpuszczonego masła
◽️ 5 jajek L (żółtka i białka oddzielnie)
◽️ 2 budynie śmietankowe lub waniliowe, bez cukru (2 × 40 g)
◽️ 200 g kwaśnej śmietany 18%
◽️ 1/3 – 1/2 szklanki maku suchego niemielonego
◽️ 1 puszka brzoskwiń (850 g)
✅ POLEWA CZEKOLADOWA
◽️ 100 g masła
◽️ 1/2 szklanki cukru (80-100 g)
◽️ 2-3 łyżki mleka (30-50 ml)
◽️ 2 pełne łyżki kakao (30 g)
Piecz w temp. 175 – 180 st. C grzałka góra-dół bez termoobiegu lub 165 st. C z termoobiegiem (tylko jeśli nie masz możliwości jego wyłączenia) przez 45 – 50 minut.
🔔 Subskrybuj kanał Orchideli → 🎬 https://goo.gl/4CMhDs
#orchideli #przepis #bożenarodzenie