Cze艣膰! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dzi臋kI!


Ciao!
Rag霉 alla bolognese -palce liza膰.
Sos bolo艅ski wymaga du偶o czas w przygotowaniu.
Musimy uzbroi膰 si臋 w cierpliwo艣膰.
Efekty b臋d膮 rewelacyjne.
Nadaje si臋 idealnie do 艣wie偶ych makaron贸w ,ravioli czy lasagni
馃崊馃崋馃馃ウ鈽
ZAPRASZAM CI臉 Z M臉呕EM W艁OCHEM DO NASZEJ KUCHNI W艁OSKIEJ馃槑
鉃★笍SUBSKRYBUJ鈽濓笍
鉃★笍Zaznacz Dzwonek馃敂
a b臋dziesz na bie偶膮co z przepisami.
馃槏Dzi臋kuj臋
鉃★笍INSTAGRAM Mangiare u Ewki
鉃★笍FACEBOOK Ciao.kuchnia ewki

Sk艂adniki :
800 g mielone wieprzowo-wo艂owe

1 marchewka

1/2 cebuli

1 艂odyga naci selera

100 g boczku w臋dzonego

3/4 szklanki bia艂ego wina wytrawnego

100 g koncentrat pomidorowy

1li艣膰 laurowy

2 艂y偶ki oleju do podsma偶enia warzyw

3/4 szklanki mleka

1litr wody zimnej

S贸l i pieprz do smaku.

* warzywa kroimy bardzo drobniutko oraz boczek

* do garnka wrzucamy boczek
przez chwil臋 sma偶ymy

* dodajemy przygotowane warzywa

* wlewamy dwie 艂yzki oliwy

* dusimy oko艂o 10 minut ,a偶 wszystkie smaki 艂adnie nam wyjd膮 z warzyw

* teraz dodajemy nasze mielone mi臋so i sma偶ymy na wysokim ogniu CI膭GLE MIESZAJ膭C MUSI SI臉 DOBRZE ROZDROBNI膯 I PODSMA呕Y膯

* podsma偶one mi臋so zalewamy 3/4szklanki bia艂ym wytrawnym winem

czekamy ,a偶 alkohol wyparuje

* ci膮gle mieszamy

* jak juz odparowa艂 alkohol dodajemy 100g gr koncentratu pomidorowego

*dodajemy li艣膰 laurowy

*solimy

*wlewamy litr wody mo偶e by膰 zimna
鈿狅笍
UWAGA
DU呕O CIERPLIWO艢CI鈽

DOBRY SOS BOLO艃SKI(RAG脵 ALLA BOLOGNESE) MUSI SI臉 GOTOWA膯 NA WOLNYM OGNIU DWIE A NAWET TRZY GODZINY.馃崊馃崊馃崊
Ja m贸j sos gotowa艂am przez dwie godziny.
NA KONIEC GOTOWANIA PO艁膭CZY艁AM MLEKO Z SOSEM DOPROWADZI艁AM DO ZAGOTOWANIA SOSU ,DOPRAWI艁AM JESZCZE RAZ SOL膭 I PIEPRZEM.
馃槃馃槃馃槃
TERAZ TY ZR脫B I NAPISZ JAK CI WYSZ艁O

Buon appetito.鈽

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments