Olej Rzepakowy: https://www.pokochajolejrzepakowy.eu/obalamy-mity-temat-oleju-rzepakowego/
Przykładowe FAKTY:
1. olej rzepakowy świetnie nadaje się smażenia- artykuł porównujący olej rzepakowy i
masło klarowane https://www.pokochajolejrzepakowy.eu/maslo-olej-rzepakowy/
2. olej rzepakowy ma 10 razy więcej kwasów omega 3 niż oliwa z
oliwek https://www.pokochajolejrzepakowy.eu/oliwa-z-oliwek-czy-olej-rzepakowy/
3. olej rzepakowy pomaga w profilaktyce chorób układu
krążenia https://www.pokochajolejrzepakowy.eu/cudze-chwalicie-swego-nie-znacie-
czyli-olej-rzepakowy-w-profilaktyce-chorob-ukladu-krazenia/
Przykładowe MITY:
1. Olej rzepakowy zawiera kwas erukowy (został on wyeliminowany już oko. 40 lat
temu)
2. Rafinowany olej rzepakowy jest bezwartościowy (wręcz przeciwnie, zawiera
cenne kwasy tłuszczowe, których nasz organizm nie wytwarza i musimy je
dostarczać z pożywieniem, jego skład jest podobny do oleju tłoczonego na
zimno, ten sam profil kwasów tłuszczowych)
3. Olej kokosowy jest bardziej wartościowy niż olej rzepakowy (moda na olej
kokosowy na szczęście minęła, kiedy do głosu doszły argumenty merytoryczne,
a skład oleju kokosowego okazał się gorszy niż smalcu)
4. Olej rzepakowy jest zanieczyszczony gllifosatem (nieprawda, glifosat nie
rozpuszcza się w tłuszczu więc nie ma go w oleju rzepakowym, potwierdzają to
też badania, w żadnej próbce oleju nie wykryto glifosatu)
#Fundusze Promocji
Składniki:
-polędwica wołowa
-cebula
-ogórki kiszone
-grzyby marynowane
-żółtko
-olej rzepakowy
-musztarda
-miód
-anchois
-ostry sos: https://kuchniakwasiora.com/Kuchnia-Kwasiora-c31
-przyprawa Zmora: https://kuchniakwasiora.com/Przyprawy-c17l ub sól, czarny pieprz, cząber