Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


Witajcie! 🐝🥰

Tym razem duuuuuużo pistacji! Lubicie? Wiemy, że tak! 😂🤣👩‍🍳
Ze względu na zbliżający się okres wakacyjny stawiamy na torcik bezowy w stylu ombre z kremem pistacjowym. Do tego pyszna frużelina z truskawek z wodą różaną. Koniecznie wypróbuj i daj znać w komentarzu, czy chcesz więcej przepisów na bezowe desery! 🤩🥰

#tortbezowy #beza #tortombre
Więcej przepisów na nowoczesne desery znajdziesz w naszych EBOOKACH 🐝: https://domowe-wypieki.com/sklep/

_________________________________________

Beza:
– 270 g białka (6 białek)
– 300 g drobnego cukru
– 1 płaska łyżeczka skrobi ziemniaczanej
– 1 łyżka soku z cytryny
– zielony barwnik w proszku lub w żelu

Frużelina truskawkowa:
– 300 g świeżych truskawek
– 50 g cukru
– 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
– 1 łyżeczka soku z cytryny
– 5 g żelatyny w proszku
– 20 g wody
– kilka kropel wody różanej*

* Na rynku dostępne są wody różane o różnej intensywności. Ze względu na to należy dodawać ją stopniowo, aby nie przesadzić z aromatem różanym. Oczywiście wodę różaną w przepisie możesz pominąć.

Krem pistacjowy:
– 250 g serka mascarpone, schłodzonego
– 350 g śmietanki 36% tł.
– 1 łyżka cukru pudru
– 1,5 łyżki pasty pistacjowej
– szczypta soli

Dodatkowo:
– 2 – 3 łyżki posiekanych pistacji
– świeże truskawki do dekoracji

PRZEPIS DO DRUKU: https://domowe-wypieki.com/tort-bezowy-ombre-kremem-pistacjowym
_____________________________________________

✦✦✦ Zobacz, gdzie jeszcze możesz nas znaleźć! ✦✦✦
📌 Zapytania biznesowe EMAIL➡ domowewypiekicom@gmail.com
📌 SUBSKRYBUJ NASZ KANAŁ ➡ https://bit.ly/35bJ5Ct
📌 OBSERWUJ NAS NA INSTAGRAMIE ➡ https://bit.ly/3pBmcSq
📌 ZAJRZYJ PO WIĘCEJ PRZEPISÓW NA NASZEGO BLOGA ➡ https://domowe-wypieki.com​​​
📌 OBSERWUJ NAS NA FACEBOOKU ➡ https://bit.ly/3wd5NpK

Rozdziały:
0:00 – Wstęp
0:36 – Blaty bezowe
2:30 – Wykładanie blatów bezowych na blaszkę
5:25 – Frużelina truskawkowa
7:25 – Krem pistacjowy
9:30 – Przekładanie tortu
10:30 – Zakończenie

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments