Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


Oto przepis na wyczekiwany Barszcz Czerwony z Uszkami!
Składniki:
Farsz:
– 40 g suszonych borowików,
– 20 g suszonych podgrzybków,
– 2 suche bułki,
– 1 cebula,
– 1 łyżka masła klarowanego,
– sól, do smaku,
– pieprz, do smaku,
– bułka tarta lub woda z grzybów, opcjonalnie.
Barszcz:
– 2 litry wywaru warzywnego,
– 1 łyżka majeranku,
– 200 ml wody po grzybach,
– 30-40 ml octu spirytusowego,
– 900 ml zakwasu na barszcz,
– 2 ząbki czosnku,
– 1 łyżeczka cukru,
– czarny pieprz, do smaku,
– sól, do smaku.
Ciasto na pierogi:
– 250 ml ciepłej wody,
– 500 g mąki typ 650,
– 1 jajko,
– 1 łyżka oleju,
– 1 szczypta soli.
00:00 – 00:26 Wstęp
00:27 – 02:56 Farsz
02:57 – 03:50 Lepienie Uszek
03:51 – 04:37 Tradycja Wigilijna
04:38 – 06:31 Barszcz Czerwony
06:32 – 06:35 Gotowanie Uszek
06:36 – 06:58 Prezentacja
06:59 – 08:03 Degustacja
Utwór Deck the Halls (autor: Kevin MacLeod) jest dostępny na licencji Licencja Creative Commons – uznanie autorstwa 4.0. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
Źródło: http://incompetech.com/music/royalty-free/index.html?isrc=USUAN1100263
Wykonawca: http://incompetech.com/

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 Komentarze
Najstarsze
Najnowsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze