Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


► SUBSKRYBUJ http://bit.ly/2sc96zb i bądź na bieżąco!
► Polajkuj FANPAGE 👍: http://bit.ly/2sc9JJ3
► Odwiedź stronę z przepisami: http://bit.ly/2sm9d9z
► INSTAGRAM: http://bit.ly/2smdN7K

Zacznij wspierać ten kanał, a dostaniesz te bonusy:
https://www.youtube.com/channel/UChPsXhEMMl1pF3BmFdB4LNg/join

💌 KONTAKT / WSPÓŁPRACA
e-mail : mkm5168@gmail.com

****************************************************************************

Kanie, znane również jako czubajki kanie, to jedne z najsmaczniejszych grzybów, które możemy znaleźć w polskich lasach! W tym filmie pokażę Wam, jak krok po kroku przygotować chrupiące, panierowane kanie, które idealnie sprawdzą się jako sezonowy przysmak. To świetna alternatywa dla tradycyjnych kotletów! Odkryjcie, jak łatwo można przygotować te wyjątkowe grzyby i cieszcie się ich delikatnym smakiem. Koniecznie zobaczcie przepis i wypróbujcie sami!

składniki na 3-4 sztuki

3-4 rozwinięte czubajki kanie ( same kapelusze )

1 litr mleka

3 jajka

bułka tarta do panierowania

czarny pieprz

sól

olej do smażenia

przepis

1. Oczyść grzyby – Oczyść kapelusze kani, ewentualnie podziel na mniejsze części.

2. Namocz w mleku – Zanurz grzyby w mleku na 2 godziny, potem odsącz.

3. Panieruj – Zanurz w roztrzepanych jajkach z solą i pieprzem, obtocz w bułce tartej.

4. Smaż – Smaż na rozgrzanym oleju po 3 minuty z każdej strony, aż będą złociste.

****************************************************************************

Po więcej pysznych przepisów zapraszam na stronę :
http://smakowitedania.com/

Sprawdź inne moje przepisy na pyszne dania:

#Grzyby #Przepis #Kanie #PanierowaneGrzyby #KuchniaPolska

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments