Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


Ciao.
Bardzo prosty sposób dla początkujących.

➡️SUBSKRYBUJ⤵️

https://www.youtube.com/channel/UC36QiqZCWUC490i7BSENnLw

DZIĘKUJĘ ZA KAŻDĄ SUBSKRYPCJĘ😚😚😚

Zapraszam Cię do mojej kuchni włoskiej.
MANGIARE U EWKI czyli po polsku JEŚĆ U EWKI

Biszkopt jest szybki w wykonaniu.
Filmik powstal w dwóch częściach ,gdyż mąż mnie nagrywał i coś się rozłączyło.
Jak wygląda po upieczeniu, zapraszam na drugą część filmiku.

Zaznacz DZWONEK🔔 który, znajduje się obok miniaturki kanału!
Będziesz na bieżąco z przepisami.

Uwaga!!!

Z 5 jaj biszkopt jest średni i mozna go przeciąć tylko raz
jeśli użyjesz formy jak ja o śr.24

A jeśli użyjesz formy o śr.26 to będzie jako spód pod ulubione ciasto.

Forma do biszkoptu 24cm średnicy.

Składniki:

5 jaj L (duże)

5 kopiatych łyżek mąki tortowej
5 kopiatych łyżek cukru pudru

Najpierw włączyłam piekarnik na 160°C część tylko dolną.
Przygotowałam formę do pieczenia dokładnie wysmarowałam tłuszczem i posypałam mąką.
Zabrałam się do przygotowywania ciasta.
Jajka połączyłam z cukrem pudrem i tak mikserem ucierałam 15 minut następnie przesiałam mąkę do utartych jajek i łyżką dokładnie wymieszałam.
Gotowe ciasto przełożyłam do formy i zaraz włożyłam do piekarnika uprzednio nagrzanego do 160°C.
Funkcja tylko spód po 15 minutach włączyłam funkcję góra dół i przestawiłam na tem.170°C na następne 30 minut.
Łączny czas pieczenia to 45 minut.
Pamiętajmy w trakcie pieczenia nie otwieramy piekarnika.
Może opaść.

Po upieczeniu pozostawiamy do ostygnięcia.

Czas pieczenia zależy od piekarnika .

Ciasto wykładamy z formy po ostygnięciu.

Myślę, że ten prosty przepis z czterech sposobów jakie nam proponuje Encyklopedia sztuki kulinarnej będzie przedatny dla początkujacych 🙂☺☺

Zobacz drugą część jak wyszedł .

Udostępnij😚😚😚

Email ewa.kiwior@op.pl
lub
kiwior25@yahoo.it

Kliknij pod filmikiem.☝️

Grazie mille😚😚😚

Buon divertimento-miłej przegody😉
NAPISZ

Buon appetito😉

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments