Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


#tiramisu#deser#najlepszy
📣📣📣
Pracowałam w restauracji
Settimio all’ Arancio w Rzymie przez wiele lat więc wg.ich przepisu robię moje tiramisù ,które jest przepyszne.Gotuję też po włosku ,gdyż uwielbiam makarony i inne potrawy.Mąż Włoch nie wyobraża sobie życia bez makaronu 🤣🤣🤣
▶️🇮🇪🇮🇪
Questa ricetta speciale ho presso dal ristorante Settimio all’Arancio Via dell’Arancio 50 Roma dove ho lavorato per parcchi anni come cammeriera .Ho potuto vedere come si prepara questo famoso deser.
INGREDIENTI TROVATE QUI SOTTO LA LINGUA POLACCA
———————-

▶️SUBSKRYBUJ⤵️
https://www.youtube.com/channel/UC36QiqZCWUC490i7BSENnLw
💕💕💕
DZIĘKUJĘ ZA KAŻDĄ SUBSKRYPCJĘ😚😚😚

▶️Zaznacz DZWONEK🔔
który jest obok miniaturki kanału a będziesz na bieżąco z nowymi przepisami.
📽FILMIKI ⤵️
Ukazują się
📺wtorek
📺czwartek
📺sobota
🔍🔍🔍Instagram-MANGIARE U EWKI
🔍🔍🔍Facebook-Ciao.kuchnia ewki.
———————-
📣📣📣
Wiele jest wersji tego deseru i każdy smakuje inaczej.
Moja wersja jest sprawdzona dlatego wam polecam.
W orginalnej wersji używa się ubitych białek do tej masy w moim przepisie nie ma białek.
Czas przygotowania około 20 minut.
UWAGA :📣
DESER DLA DZIECI TO UŻYWAMY KAWY INKI I NIE DODAJEMY ALKOHOLU.
⤵️⤵️⤵️
Składniki na 4 pucharki:🇵🇱

100 gr biszkoptów deserowych

250 gr serka mascarpone

2 zółtka

60 gr cukru

1 łyżka likieru amaretto lub marsala (jeśli jest robiony dla dzieci to bez likieru)

1 szklanka ostudzonej kawy z ekspressu

1łyżka kakao.
⤵️⤵️⤵️
INGREDIENTI🇮🇪
Per 4 coppette:

*100 g savoiardi

* 250 g mascarpone

* 2 tuorlo d’uovo

* 60 g zucchero

* un bicchiere di caffè espresso freddo

* un cucchiaio di amaretto o marsala

* un cucchiaio di cacao

SE TI PIACE QUESTA VIDEO RICETTA FAI UN LIKE😊⬆️
Voi sapere cosa cucino
ISCRIVITI AL MIO CANALE.⬆️

SEI IN CUCINA DA EVA- POLACCA ,CHE CUCINA DA 30ANNI IN ITALIANO E SONO
SPOSATA CON UNO ITALIANO.
IO AMO LA CUCINA ITALIANA È MIGLIORE DEL MONDO🔅
🇵🇱🇵🇱🇵🇱
Będą nam potrzebne 4 szklane pucharki.
1) przygotowujemy kawę i studzimy ,przelewamy do szklanego lub innego naczynia ,wlewamy nasz likier amaretto i łączymy z 30 gr cukru.
2) w drugiej misce ucieramy żółtka z pozostałym cukrem (30 gr) na jasną masę.
3) do utartych jajek dodajemy serek mascarpone i tak ucieramy przez 5-6 minut.
4) gdy masa jest już gotowa ,
moczymy nasze biszkopty w uprzednio przygotowanej kawie.
Układamy w pucharku pokrywamy masą ,tak robimy 2 warstwy i posypujemy kakao na wierzch i wstawiamy na 30 minut do lodówki.

Ps.Włosi używają słynne biszkopty tzw. SAVOIARDI
można je dostać w supermerkatach,są idealne na tiramisù.

Na moim portalu znajdziecie
wiele potraw włoskich, które łatwo i szybko można zrobić .
Kuchnie włoską poznałam pracując w tych oto restauracjach przez kilkanascie lat.
Tam się je buonissimo tiramisù i nie tylko.
Rzym:
Ristorante Settimio All’arancio,
druga Arancio D’oro i trzecia restauracja Piccolo Arancio.
Są ze sobą powiązane ,gdyż jest to jedna rodzina -Cialfi

Podoba ci się ten przepis ….udostępnij innym😚

Email. ewa.kiwior@op.pl
lub
kiwior25@yahoo.it

GRAZIE MILLE!😚

BUON DIVERTIMENTO!!!
BUON APPETITO!!!
#tiramisu#deser#przepis#kuchniawłoska#dobre

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments