Langosze to tradycyjne węgierskie danie, które składa się z głęboko smażonego ciasta drożdżowego. Mają chrupiącą skórkę i miękkie wnętrze, często podawane na gorąco. Można je serwować z różnorodnymi dodatkami, takimi jak czosnkowy sos, śmietana, ser, czy salsa pomidorowa. Langosze są popularnym przekąskiem na festiwalach i targach węgierskich. Przygotowanie ich w domu to wspaniała okazja, by poczuć smak Węgier i podzielić się tym pysznym daniem z rodziną i przyjaciółmi
składniki:
530g mąki pszennej
400ml letniego mleka
20g świezych drożdży
1 łyżeczka soli
1 łyzeczka cukru
6 łyżek jogurtu greckiego
2 ząbki czosnku
1/2 łyzeczki cukru
1/2 łyżki soku z cytryny
sól do smaku
żółty ser do posypania
INSTAGRAM : https://www.instagram.com/oddaszfartucha/?hl=pl
FB : https://www.facebook.com/pg/Tomasz-Strzelczyk-Oddaszfartucha-YouTube-1454548041521360/posts/
WSPARCIE KANAŁU https://www.youtube.com/channel/UCHnTiRefXHNhLfr-vEF7ZLQ/join
https://www.cda.pl/ODDASZFARTUCHA/vfilm