Marynata do kalafioru, uratuje każde danie z piersi kurczaka i grzybów
Składniki:
kalafior – 500 g
olej roślinny – 20 ml
ketchup – 100 g
majonez – 50 g
sól – 5 g
pieprz czarny – 3 g
słodka papryka – 5 g
zioła prowansalskie – 5 g
Blacha do pieczenia (wymiary) 22 cm х 28 cm
DO NAGRZANEGO DO 180 °C PIEKARNIKA / 15 MINUT
pierś z kurczaka
cebula – 1 sztuka
pierś z kurczaka – 500 g
grzyby – 250 g
sól – 5 g
pieprz czarny – 3 g
słodka papryka – 5 g
zalać
jajka – 2 sztuki
mleko – 200 ml
DO NAGRZANEGO DO 180 °C PIEKARNIKA / 15 MINUT
Jeśli chcesz zapoznać się z innymi filmikami z przepisami, patrz:
Youtube: https://www.youtube.com/c/Smacznytv
Facebook: https://www.facebook.com/Smaczny.tv/
Instagram: https://www.instagram.com/smacznytv/
            



