Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


Dziś mamy dla Was #pączki z pistacjowym nadzieniem na mące krupczatce. Pączki są bardzo lekkie i delikatne. Podpowiemy Wam na jakim tłuszczu i w jakiej temperaturze najlepiej smażyć pączki. Jak uzyskać obwódkę na pączku.

OBSERWUJ NAS NA INSTAGRAMIE ➡ https://www.instagram.com/siostrypszczolki
ZAJRZYJ DO SKLEPU ➡ https://domowe-wypieki.com/sklep/
OBSERWUJ NAS NA FACEBBOKU ➡ https://www.facebook.com/domowewypiekicom

Rozczyn:
– 125 ml ciepłego mleka 
– 3 łyżki mąki krupczatki
– 1 łyżka cukru
– 50 g świeżych drożdży

Ciasto właściwe:
– 150 g mąki krupczatki
– 350 g mąki pszennej
– 125 ml ciepłego mleka
– 6 żółtek
– 3 łyżki cukru
– 50 ml oleju rzepakowego
– szczypta soli 
– 40 ml spirytusu

Dodatkowo:
– ok. 150 g roztopionej białej czekolady
– 2 – 3 łyżki posiekanych, prażonych pistacji
– 7 kostek smalcu lub 1,5 l oleju do smażenia

Przepis na krem pistacjowy – https://www.youtube.com/watch?v=jWSlD_cvTXo
Przepis znajdziesz również na naszej stronie – https://domowe-wypieki.com/przepisy/paczki-pistacjowe/

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments