Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


Zakwas z buraków to świetny sposób na poprawę odporności, czy wspieranie zdrowia jelit. W tym filmie prezentuję przepis na zakwas z czerwonych buraków, w wersji do picia – chociaż równie dobrze przyda się do przygotowania barszczu na wigilię. 🙂

Lista składników w proporcjach na słój o pojemności 3,3 litra:
* buraki czerwone – ok. 1 kg
* woda – 2 litry
* sól – 2 łyżki płaskie
* czosnek – 1/2 główki lub więcej
* jabłko
* imbir – ok 3-5 cm kawałek
* przyprawy: anyż (1-2 gwiazdki), goździki (ok 10 ziaren), kolendra (1 łyżeczka), gorczyca (1/2 łyżeczki), pieprz w ziarnach (1 łyżeczka), kminek (1-2 łyżeczki), liść laurowy (3-5 listków)

Słój z IKEA: https://www.ikea.com/pl/pl/p/ikea-365-sloik-z-pokrywka-szklo-s79276821/

Sprzęty z jakich korzystam w mojej kuchni i polecam jako sprawdzone:
* Blender ręczny: https://www.zajadam.pl/url/bosch-blender-msm87180
* Blender kielichowy: https://www.zajadam.pl/url/bosch-blender-kielichowy
* Piekarnik: https://www.zajadam.pl/url/piekarnik
* Blacha do pieczenia pizzy: https://www.zajadam.pl/url/blacha-pizza
* Czajnik: https://www.zajadam.pl/url/czajnik
* Ekspres do kawy: https://www.zajadam.pl/url/ekspres

Spis treści filmu:
0:00 Intro
0:17 Rzym
1:36 Składniki
2:24 Wykonanie przepisu
5:50 Podanie spaghetti carbonara

📷 Instagram: http://instagram.com/tomeklach

Kliknij tu, aby subskrybować mój kanał ► http://bit.ly/zajadam

Instagram:
http://instagram.com/tomeklach
http://instagram.com/zajadam

#zakwas

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 Komentarze
Najstarsze
Najnowsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze