⭐ 📚 Zamów książkę z zeszytami ORCHIDELI na stronie https://sklep.orchideli.com
DOKŁADNY PRZEPIS➡ https://orchideli.com/pl/2023/02/02/przepis-na-ciasto-kukulka/
CIASTO CZEKOLADOWE (na prostokątną blaszkę 24 x 35 cm)
6 dużych jajek (L lub XL)
2/3 szklanki cukru (150 g)
1 szklanka mąki pszennej, typ 450 (150 g)
3 pełne łyżki kakao (50 g)
100 g masła, rozpuszczonego
2 łyżeczki proszku do pieczenia (10 g)
Piecz 35-40 minut w temp. 175 st.C grzałka górna i dolna, bez termoobiegu lub 165 st.C z termoobiegiem
NASĄCZENIE
1 szklanka gorącej wody (250 ml)
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
2-3 łyżeczki cukru
100 ml wódki, whiskey, koniaku
KREM CZEKOLADOWY
1/2 szklanki zaparzonej kawy* (125 ml)
1/2 szklanki wódki, whiskey, koniaku**
300 g gorzkiej czekolady (deserowej)
BITA ŚMIETANA
1 litr dobrze schłodzonej śmietanki 36%
4 łyżki cukru pudru
3 łyżeczki żelatyny (15 g)
1/3 szklanki gorącej wody (80 ml)
120 g okrągłych biszkoptów
SUBSKRYBUJ bezpłatne tutoriale ORCHIDELI {♥‿♥} https://goo.gl/4CMhDs
Facebook: https://www.facebook.com/orchidelicom/
Instagram: https://www.instagram.com/orchideli/
GRUPA Orchideli na FB: https://bit.ly/3gUs2s6
TIKTOK: https://bit.ly/39DpLBm
SNAPCHAT/orchideli
PLAYLISTY orchideli:
♥ Przepisy na ciasta – https://bit.ly/34UyPQb
♥ Proste i szybkie ciasta z owocami – https://bit.ly/31PqZW1
♥ Ciasta bez pieczenia – https://bit.ly/2EWIJG6
♥ Dla dzieci – https://bit.ly/2EP1StV
♥ Przepisy na bezę – https://bit.ly/32SmYQ0
♥ Podstawy pieczenia – https://bit.ly/2YYy4BZ
♥ Przepisy na sernik – https://bit.ly/2EUWDbN
♥ Przepisy na ciasta drożdżowe i rogaliki – https://bit.ly/31PWjnJ
♥ Przepisy na chleby i bułeczki – https://bit.ly/3jPxej9
♥ Przepisy na biszkopt – https://bit.ly/2QMNJjf
♥ Przepisy na torty czekoladowe – https://bit.ly/2YV71aQ
♥ Przepisy na torty dla dzieci – https://bit.ly/2YZQJNE
♥ Przepisy na torty na chrzciny i komunię – https://bit.ly/34Xh82o
♥ Tłusty Czwartek https://bit.ly/3jif49B
♥ Przepisy na pierniczki – https://bit.ly/3i6oGDb
♥ Boże Narodzenie – https://bit.ly/30kfbKq
#orchideli #ciasto #kukułka