Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


Bonjour! Dzisiaj pyszna zupa na upały, czyli błyskawiczne gazpacho cukiniowe! Przepis jest naprawdę prosty i szybki w wykonaniu, musicie go tylko porządnie schłodzić, żeby smak był najlepszy i sprawdził się w gorący dzień. Moja wersja jest z cukinią i jarmużem, na zielono 🙂 Możecie go sporo modyfikować, o czym wspominam. Mój przepis to tylko taka baza;)
Smacznego!
Pascal Brodnicki

ZASUBSKRYBUJ KANAŁ ➡➡➡ https://www.youtube.com/c/TubaSmaku
INSTAGRAM ➡➡➡ @pascal_brodnicki_official

Składniki:
cebula w kostkę
1 ząbek czosnku
3-4 niewielkie cukinie
100 ml wody (możesz zamienić na sok jabłkowy)
500 ml mleka kokosowego
jarmuż / szpinak / bazylia – co akurat masz w kuchni!
gałązka bazylii
2 szczypty ostrej papryki i soli
oliwa z oliwek do smażenia
sól, pieprz
orzeszki, pestki słonecznika, dynii, kwiaty jadalne do posypania

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments