Budyń w kotle! Ugotowałam w ten sposób ziemniaki z boczkiem pierwszy raz
Składniki:
boczek – 300 g
ziemniaki – 400 g
cebula – 250 g
marchewka – 250 g
pancetta – 100 g
mozzarella – 150 g
na sos:
masło – 40 g
cebula – 80 g
czosnek – 3 goździki
mąki – 40 g
mleka – 250 ml
bulionu z kurczaka – 250 ml
soli – 8 g
czarnego pieprzu – 5 g
gałki muszkatołowej – 8 g
Gotuj na średnim ogniu przez 15 min
W PIEKARNIKU 180 ˚C/45 MIN
Jeśli chcesz zapoznać się z innymi filmikami z przepisami, patrz:
Youtube: https://www.youtube.com/c/Smacznytv
Facebook: https://www.facebook.com/Smaczny.tv/
Instagram: https://www.instagram.com/smacznytv/