Dowiedz się, jak przygotować idealne ciasto z bezą i wiśniami! Smaczny.TV
Biszkopt:
mąka – 300 g
masło – 200 g
żółtka – 4 sztuki
cukier – 40 g
aromat waniliowy – 5 ml
proszek do pieczenia – 10 g
Krem:
mleko – 400 ml
żółtka 2 sztuki
cukier – 40 g
aromat waniliowy – 5 ml
skrobia kukurydziana – 40 g
masło – 150 g
mrożone wiśnie – 400 g
ciemna czekolada – 50 g
Beza:
białka – 4 sztuki
cukier puder – 200 g
skrobia kukurydziana – 10 g
Blacha do pieczenia (wymiary): 25 cm x 25 cm
Piecz w piekarniku na 180°C przez 40 minut
Schłodź krem przez 1 godzinę
Jeśli chcesz zapoznać się z innymi filmikami z przepisami, patrz:
Youtube: https://www.youtube.com/c/Smacznytv
Facebook: https://www.facebook.com/Smaczny.tv/
Instagram: https://www.instagram.com/smacznytv/