#kania #grzybobranie
Siemanko! W dzisiejszym odcinku pokażę wam dwa szybkie pomysły na obiad z wykorzystaniem kani!
Przepis:
Kania:
– 2 kanie,
– mąka,
– jajko,
– bułka tarta,
– sól,
– pieprz,
– olej do smażenia.
Sos chrzanowy:
– 80 g śmietany 18%,
– 2 łyżeczki chrzanu,
– sól,
– pieprz,
– biała część dymki.
Dodatki:
– bułka,
– sałata rzymska,
– czerwona cebula.
Sos do makaronu:
– 1 ząbek czosnku,
– 3-4 pomidorki koktajlowe,
– 1/3 puszki pomidorów,
– 1/3 papryczki chili,
– pieprz,
– sól,
– ugotowany makaron.
Dodatki:
– parmezan,
– lubczyk.
Odwiedź też moje social media:
www.facebook.com/kochamgotowac
www.instagram.com/kochamgotowac