Bonjour! Zabieram Was do Chin na koniec roku! Chciałbym pokazać Wam przepis na jiaozi, czyli chińskie noworoczne pierożki. Chiński Nowy Rok wypada później niż u nas, ale sprawdzą się świetnie na sylwestrową domówkę. Farsz jest z kurczakiem i krewetkami, a do tego nie może zabraknąć czosnku, sosu sojowego i oleju sezamowego. Wypróbujcie koniecznie!
Pozdrawiam, Pascal Brodnicki
ZASUBSKRYBUJ KANAŁ ➡➡➡ https://www.youtube.com/c/TubaSmaku
INSTAGRAM ➡➡➡ @pascal_brodnicki_official
Składniki:
1 opakowanie ciasta wonton
100 g piersi z kurczaka
400 g krewetek
80 g pędów bambusa z puszki
2 zielone cebule
1 żółtko
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka mąki kukurydzianej
pieprz i sól
1 łyżeczka sosu sojowego
1 łyżeczka oleju sezamowego
Sos :
na sos
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżka octu ryżowego
1 łyżeczka cukru pudru
½ łyżeczki płatków chilli