Dzisiaj propozycja pysznego dania świątecznego, kaczka w pomarańczowo – żurawinowej glazurze. Prawdziwie świąteczne smaki i aromaty. Kaczka nadziewana jest również pomarańczami, które sprawiają, ze jest ona bardzo krucha i aromatyczna.

Lista składników i przepis w formie pisemnej:

Kaczka w pomarańczowo – żurawinowej glazurze.

Jeśli przepis Ci się podobał i masz ochotę wesprzeć mnie w mojej pracy, możesz zafundować mi kawę 😉 Z gory dziękuję. Link do strony: https://www.buymeacoffee.com/PaniM

SUBSKRYBUJ JESLI JESTES NOWYM WIDZEM ABY BYC NA BIEZACO. NACISNIJ NA DZWONEK ABY DOSTAWAC POWIADOMIENIA O NOWYCH FILMACH.
BEDZIE MI TEZ MILO JESLI DOLACZYSZ DO MNIE NA :
📲 CDA: https://www.cda.pl/PaniM/vfilm
📲 WORDPRESS.COM : https://panim-kuchniasmakowita.com/
📲 Facebook: https://www.facebook.com/PaniM38
📲 Instagram: https://www.instagram.com/panim03
📲 Twitter: https://twitter.com/monikafairbair1
💻 Współpraca i kontakt: monika_8@hotmail.com
Dziękuję za łapki w górę, udostępnianie, komentarze pod filmem oraz subskrybowanie.
Pomagacie mi w ten sposób rozwijać kanał. Wszystkie komentarze
czytam, ale niestety z braku czasu nie jestem w stanie na wszystkie odpisać. Pozdrawiam
Składniki:
1 Kaczka około 1.20 kg
sol i pieprz do smaku
1 plaska lyzka czerwonej papryki
2 pomarańcze
1 mala cebula
około 150 g żurawiny
kilka gałązek rozmarynu, tymianku i szałwii
Glazura:
2 szklanki soku z pomarańczy
2 szklanki soku z żurawiny
1/4 szklanki sosu sojowego
2 łyżki cukru
4 łyżki sosu z żurawiny lub marmolady pomarańczowej
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka startego imbiru, może być suszony

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments